Snubblade in på denna sidan o är så glad att äntligen hittat ett namn till det besvär både jag, min mor o min bror lidit av hela våra liv. Min bror har rätt milda besvär tror jag, medan jag o mor (samt min pojkvän kom det precis fram) har det oftare. Aldrig har någon kunnat förklara detta!


Minns en gång då jag hade tandställning i tidiga tonåren o vid ett besök har jag ett rätt stort (ca 8 mm) sår på tandköttet som gjorde sjukt ont. Särskilt då tandläkaren dessutom lutade sin hand mot just den sidan av munnen när han pillade. Han hade aldrig sett något sådant o petade bort det vita med det krokiga, spetsiga verktyget de har när de petar i tänderna!! Gjorde TOKont!!

I mitt fall kommer de vanligen om jag varit inne o petat i munnen av någon anledning. Då dyker de ofta upp där jag rört vid. Mor provade en gång för att se om det spelade någon roll om man hade nytvättade, noggrant o länge skurade händer o petade på tex tungan, men nej, de kom ändå. Extra jobbigt var det en gång när jag hade ca 2 st åt gången o de avlöste varandra i ca 2-3 veckor! Dök upp överallt: tandkött, tunga, insidan av läppar. Värsta stället att få på är tungspetsen, huuh. Men i mitt fall handlar det ofta om att jag haft fingrar i munnen (peta bort något som fastnar mellan tänderna kan ofta resultera i ett utbrott tex).

Ville i alla fall bara tillägga att man kan få dem så också om ingen annan nämnt eller märkt det. Tack för en ny intressant men framför allt hjälpsam sida!