Jag är en kille på 23 år, min afte brukar komma när jag är förkyld eller har feber. Det gör ont och svider något jävulskt. Dock har jag ett sätt som alltid fungerar och gör så att aften försvinner direkt. Aften slutar att göra ont direkt efter behandlingen.

Jag använder något som kallas lapisstickor. Jag får dessa av min mor som är barnmorska och jag är inte säker om de finns att köpa receptfritt. Det ser precis ut som en lång tändsticka där huvudet är lapis, dvs silvernitrat. Dessa stickor används för att läka sår och stoppa små blödningar på tunn hud och slemhinnor.

Det slivernitratet gör är att det oxiderar när det kommer i kontakt med huden och fräter bort ett tunt lager så det bildas en sårskorpa.

Jag “duttar” stickans huvud mot aften och det svider till ordentligt, men efter några få sekunder försvinner smärtan direkt och aften i sig gör inte ont alls.
Man får vara noga så man inte nuddar för mycket frisk vävnad. Efter några sekunder bildas det en svart hinna/sårskorpa på aften. Med tiden bildas ny vävnad och sårskorpan försvinner och man blir helt frisk.

Detta har alltid fungerat för mig. Aften slutar göra ont direkt efter behandlingen och man behöver bara göra det en gång.

Det finns något på apoteket som heter Lapispenna, detta läkemedel anväds vid behandling av vårtor på normal hud men det fungerar på samma sätt.
Jag har själv aldrig prövat de men har en kompis gjort som säger att det fungerar utmärkt.
Det är samma verksamma ämne och mängd så det borde ge samma resultat.
Det skadar ju bara lite att pröva =)

Länkar till Lapispennan och information om denna:

http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/common/produktinformation.aspx?Varuid=101105

http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/Sidor/Hudohar_Fotter_Vartor_Vartor.aspx

Om Lapispennan skulle vara för svag för dig finns detta:

http://www.fotakuten.se/lapis-50-59.html

Hoppas det var till någon hjälp

MVH
Daniel